Hozzávalók (piskótához):
- 4 db egész tojás
- 200g darált mandula
- 4 evőkanál eritrit
- 1 csomag gluténmentes sütőpor
- 4 evőkanál sűrű kókuszkrém
- 2 evőkanál kókuszzsír
- csipet só
Elkészítés:
További hozzávalók:
- 2 db nagyobb alma
- 3,5 dl sűrű kókusztej
- 4 db tojás
- ízlés szerint eritrit
- Paleo sárgabarack lekvár
- őrölt fahéj és vanília őrlemény
- kókuszzsír
 A
 kisült piskótát villával kisebb részekre daraboljuk. Kiborítjuk egy 
edénybe és a jénai edényt, amiben sült ismételten kikenjük 
kókuszzsírral. Visszaborítjuk a darabolt piskóta halmokat. A kókusztejet
 50g eritrittel, ízlés szerint vanília őrleménnyel és a 4db 
tojássárgával feltesszük alacsony lángon főzni. Folyamatos kevergetés 
mellett addig főzzük, amíg picit megvastagodik a krém. Kóstoljuk meg és 
amennyiben szükséges még édesíthetjük. Levesszük a tűzről és ráöntjük a 
piskótára. Villával jó alaposan tunkoljuk a piskótát, hogy beszívja a 
tojásos krémet. Az almákat vékony cikkekre vágjuk és 2-3 rétegben a 
piskótára tesszük. Megszórjuk ízlés szerint eritrittel és fahéjjal. 3-4 
kanál paleo sárgabaracklekvárt eloszlatunk az egész tetején. 180 fokra 
előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Amíg sül a megmaradt 
tojásfehérjéket pici eritrittel (kóstoljuk, ez is legyen picit édes) 
kemény habbá verjük. 1 evőkanál paleo baracklekvárt óvatosan forgassunk 
bele a kemény fehérje habba, majd amint letelt a 20 perc szedjük ki a 
máglyarakást. Oszlassuk el a tetején a fehérjehabot és tegyük vissza 
sülni, amíg szépen barnulni nem kezd a hab.


 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése