2016. szeptember 25., vasárnap

Paleo máglyarakás

Hozzávalók (piskótához):
  • 4 db egész tojás
  • 200g darált mandula
  • 4 evőkanál eritrit
  • 1 csomag gluténmentes sütőpor
  • 4 evőkanál sűrű kókuszkrém
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • csipet só
Elkészítés:
A tojásokat az eritrittel és a csipet sóval villával habosra verjük, majd hozzáadjuk a sütőport, a mandulát, a kókuszkrémet és a kókuszolajat is. Krémesre keverjük. Zsírral kikenünk egy jénai edényt vagy sütőpapírral béleljük ki a tepsit, majd a sűrű masszát beleöntjük és egyenletesen szétkenjük. 180 fokon 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük,hogy a közepe is átsült -e.

További hozzávalók:
  • 2 db nagyobb alma
  • 3,5 dl sűrű kókusztej
  • 4 db tojás
  • ízlés szerint eritrit 
  • Paleo sárgabarack lekvár
  • őrölt fahéj és vanília őrlemény
  • kókuszzsír
 A kisült piskótát villával kisebb részekre daraboljuk. Kiborítjuk egy edénybe és a jénai edényt, amiben sült ismételten kikenjük kókuszzsírral. Visszaborítjuk a darabolt piskóta halmokat. A kókusztejet 50g eritrittel, ízlés szerint vanília őrleménnyel és a 4db tojássárgával feltesszük alacsony lángon főzni. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg picit megvastagodik a krém. Kóstoljuk meg és amennyiben szükséges még édesíthetjük. Levesszük a tűzről és ráöntjük a piskótára. Villával jó alaposan tunkoljuk a piskótát, hogy beszívja a tojásos krémet. Az almákat vékony cikkekre vágjuk és 2-3 rétegben a piskótára tesszük. Megszórjuk ízlés szerint eritrittel és fahéjjal. 3-4 kanál paleo sárgabaracklekvárt eloszlatunk az egész tetején. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Amíg sül a megmaradt tojásfehérjéket pici eritrittel (kóstoljuk, ez is legyen picit édes) kemény habbá verjük. 1 evőkanál paleo baracklekvárt óvatosan forgassunk bele a kemény fehérje habba, majd amint letelt a 20 perc szedjük ki a máglyarakást. Oszlassuk el a tetején a fehérjehabot és tegyük vissza sülni, amíg szépen barnulni nem kezd a hab.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése